Hemma i Svea

Efter 6 dygns seglande med ingen sömn alls står jag nu på svensk mark igen. Det känns lite konstigt med att alla pratar svenska efter pratat engelska i 9 månader men jag vänjer mig säkert så småningom. Min plan var att segla till Göteborg men vindarna och bristen på sömn ville annat när jag hade ca 50 distans kvar till Göteborg började en envis sydostlig (= rak motvind) vind på 12-13 m/s att blåsa och jag började inse att det skulle bli ännu en natt ute på havet utan sömn om jag skulle lyckas ta mig till Göteborg. Göteborg fick vänta och jag styrde till närmaste lämpliga hamn istället som blev Ellös vilken jag nådde i går kl 13. Nu har jag hunnit med en dusch, en pizza och 12 timmars sömn så jag börjar känna mig lite mer som en människa igen.

7 Responses to Hemma i Svea

 1. elina skriver:

  Välkommen hem – eller är det bort nu mera?

 2. Marie skriver:

  Svenska och svenska…nåja, nu är du på västkusten. :-) Välkommen hem till Sveriges baksida.

  • syib32 skriver:

   Ja men nu skall vi inte slå på dom som redan ligger ner :)

   • Erik Mjöberg skriver:

    Välkommen till Sverige, Tommy!

    Om dom sticker upp och hävdar att dom bor på Sveriges framsida så vill jag bara påpeka att det är där solen går ner!

 3. Bosse skriver:

  Bra kämpat Tommy. Välkommen hem. Bosse

 4. Linda skriver:

  Välkommen hem. Det låter bra och tryggare. I Göteborg måste man ändå bara akta sig för farliga spårvagnar.

 5. gunilla wennerholm skriver:

  Välkommen åter till Sverige!
  Grattis till din enorma seglarprestation!
  Hälsar vi från Trosa