Dangerous Waves

Väderleksrapporten för söndag var 12-13 m/s från nordväst och 2,5 meter vågor vilket inte lät alltför farligt ,men det blev snarare 15-18 m/s och 3-4 meters vågor. Även 15-18 m/s kändes inte som om det borde vara ett alltför stort problem då jag har tidigare haft värre väder än så i veckor. Men Nordsjön längs Norges kust är inte som alla andra hav, även om vågorna inte var allt för höga så var dom riktigt branta; vissa av dom så branta att istället för segla över dom seglade jag snarare rakt igenom dom. Då jag seglade med halvvind (vågorna i sidan) blev det ett antal rediga kollisioner som skakade om skutan rejält. Det är tur att isbrytaren är en stadig skuta  då en lättare glasfiberbåt troligtvis skulle riskera att slår runt. Jag förstår nu varför det står på sjökortet ”warning dangerous waves”.

Det har lugnat ner sig nu till nästan ingen vind alls och jag har ca 100 distans kvar till Göteborg och med vanlig precision kommer jag troligtvis att komma in mitt i natten mellan tisdag och onsdag.

N 57.44 O 08.45

4 Responses to Dangerous Waves

 1. elina skriver:

  Ja, det såg vi på sjövädret och det kändes inte precis som lungt – för oss här hemma.

 2. Marie skriver:

  Sen ger ju alla flaskor från Skottland extra tyngd i Icebreaker förstås och lägg därtill de hundra burkarna tonfisk…

 3. Linda skriver:

  Jag säger som syrran. Tur att du bunkrade upp med extra barlast.

 4. Jesper & CO skriver:

  Välkommen till Svea!