Svårseglat

Har inte långt kvar nu ca 100 distans till Oban, men vindarna vill inte vara med mig; 6-7 m/s från ost som tillsammans med strömmarna (antar jag) gör det smått omöjligt att ta sig till Oban. Även om farten är god, 4-5 knop, så är kursen desto sämre; 60-70 grader från mål. Jag antar att det blir till att köra med motorn om vinden inte vrider på sig, vilket den inte verkar tänkas göra. Att gå emot 6-7 m/s med motor är inte heller allt för effektivt, men förhoppningen är att jag kan nå Oban på söndag.

N 55.50 W 08.12

/Detta meddelande kom till bloggmaster fredag den 10 augusti kl 23:24./

5 Responses to Svårseglat

 1. Marie skriver:

  Oban distilleri har öppet till 17:00 på söndagar…sista turen går 15.45… segla på!

 2. elina skriver:

  Var glad att du har en motor som fungerar!

 3. Per skriver:

  I flaska Oban beställes härmed för leverans vid min dörr!

  • syib32 skriver:

   Det skall vi nog kunna fixa så att du har någon vettig whisky att bjuda på när jag kommer på besök

 4. elina skriver:

  Jag har laddat med Laphroaig Quarter Cask tills du kommer, men inget fel på en flaska Oban eller Bowmore.