Hur många poliser…

Krävs det för att få skruva fast en propeller?  I måndags gick och hälsade på polisen för att rapportera att min propeller var trasig vilket jag blev upplyst om i lördags att jag var tvungen att göra om skulle få lämna Horta hamn.  Ett projekt som uppenbart var lättare sagt än gjort. Killen i marinan hade hjälp mig med att skriva en rapport vilken blev en aning kladdig men jag hoppades att det skulle funka. Väl på polisstationen fann jag några poliser bakom dörren till väster var av en även pratade engelska. Bra tänkte jag men inte det för jag skulle gå ner till dörren en trappa ner. Så jag gjorde som jag blev tillsagt men poliserna där nere som inte pratade engelska undrade vad jag gjorde där och skickade upp mig till dörren till vänster. Åter där jag startade såg dom lika frågande ut som förr och föreslog att jag skulle gå in i dörren rakt fram istället. Så jag gjorde så klart det och där träffade jag på en kvinna som var lika förvirrad som dom en trappa ner eller i dörren till vänster. Vänta ett ögonblick tror jag att hon sa för efter ett tag kom hon tillbaka med polisen som jag pratade med från första början. Nu började vi komma någon vart men det var något fel med min rapport. Den var tydligen alldeles för kladdig vilket inte gick för sig. Efter en hel del ojande frågade jag om dom inte bara kunde hämta en ny rapport så kunde jag fylla i den igen. Ja vist det kunde dom göra vart hade jag fått rapporten ifrån frågade polisen från er svarade jag. Ok svarade polisen klart undrande och försvann först efter 30-40 minuter kom han tillbaka och då med en ny rapport som jag kunde fylla i. Så vad gör jag nu frågade jag? Lämnar in rapporten till poliserna en trappa ner svarade polisen. Åter igen en trappa ner var jag med min rapport och åter igen såg poliserna väldigt frågande ut. Den här gången skickade dom inte upp mig igen utan dom hämtade polisen som jag pratade med från första början. Efter diverse diskussioner fick jag till slut lämna min rapport. Steg 2 nu var att finna en dykare som var auktoriserad vilken kunde skruva fast min propeller något som gick rätt fort att ordna så bara någon timme efter att jag lämnade in rapporten satt propellern på plats. Steg 3 var nu att rapportera till polisen att allt var Ok vilket jag försökte mig på att göra i tisdags. Jag gick till poliserna en trappa ner där jag hade lämnat in min rapport vilka såg lika frågande ut som förr och inte kunde dom hitta min rapport, hade jag verkligen lämnat en rapport till dom frågade dom? Ja sa jag.  Ok sa polisen kom tillbaka i morgon. Sagt och gjort så kom jag tillbaka nästa dag och nu hade polisen hittat min rapport och undrade vart rapporten från dykaren var för utan en sådan kunde jag inte lämna hamnen. Det var inte mycket att göra än att leta rätt på dykaren och be honom att skriva en rapport. Vad skall det stå i rapporten undrade han. Inte vet jag hitta på något att allt är OK. Så till slut lyckades jag med en rapport från dykaren att få min reparation godkänd och kan nu lämna Horta när jag vill.

One Response to Hur många poliser…

  1. elina skriver:

    Även Portugal har ebb i kassan. Undrar någon varför?