6 grader Nord

Jag har äntligen tagit mig igenom stiltjebältet och nått NE Trade vindarna. Den senaste veckans segling har varit klart varierande oftast ingen vind alls växlande med skyfall och åskoväder,  något som gör det rätt svår seglat. Ena stunden ligger skutan och guppar sakta framåt i 0-4 m/s i stekande sol, vilket på ett ögonblick kan ändras till ett skyfall utan dess like, 10-15 m/s och kraftig slagsida. Inget negativt som inte har något positivt med sig jag har i alla fall kunnat duscha vilket var veckor sen senast och fylla på vattenförrådet.

Det verkar klart svårare att ta sig norr än jag har räknat med. Dom närmaste 3 veckorna kommer jag att ha nordostliga vindar = kryss. Det kommer att bli 3 slitsamma veckor med konstant 15-25 graders babord slagsida och ett evigt studsande mot vågorna.

N 6 W 28.20 1950 sjömil till Horta

4 kommentarer till 6 grader Nord

 1. elina skriver:

  Det är synd om dig men …

 2. Marie skriver:

  Hel och ren, det är som det ska vara. :-)

 3. Torbjörn skriver:

  Sneseglarare? Eller är det jättelånga kryss bara? Se till att få dit propellern innan midsommar, så kan du segla i lugn oc ro och tuffa på när du önskar. Dags för lite deo och aftershave nu, du måste ju vara fin på födelsedagen!

 4. JW skriver:

  Lite bidevind i tre veckor är strålande träning för tålamodet och på Horta väntar belöningen!