27 grader väster

Har varit ute på havet i 4 dagar nu och börjar närma mig ekvatorn. Det är alltid svårt att vet vart man skall korsa ekvatorn så att man inte fastnar i stiltjebältet. Jag har satt kurs på 27 grader väst och räknar med att få segla ytterligare väster ut till dess jag når 5 grader nord, förhoppningsvis kommer jag då att lyckas undvika allt för svaga vindar.

S 4.20 W 18.24, mindre än 600 distans till ekvatorn.

4 kommentarer till 27 grader väster

 1. elina skriver:

  OK då har vi prickat in dig på Google map

 2. JW skriver:

  Det blir en riktigt bragd att avverka så många distans utan motor. Du får verkligen känna på hur de gjorde förr i tiden. Vad gäller propellern, har den österrikiska flottan skickat den express för ett antal dagar sedan så den bör vara framme i slutet av denna vecka eller veckan därefter om de inte åter hänvisas att skicka den via Sydafrika :-(
  Väl i Horta bör du ta dig över till ön Pico och bestiga Portugals högsta topp 2350 m från havsnivå

 3. Marie skriver:

  Österrikiska flottan (undrar jag med), figurerade inte den i Sound of Music? :-)

  Vi håller tummarna!!!