Green Turtle

Det är hit till Ascension Island som dom stora gröna sköldpaddorna simmar till för att para sig och lägga sina ägg ifrån Brasilien. Hur dom hittar hit utan GPS kan man fråga sig men på något sätt så fixar dom det :). Vill man se dom får man kliva upp tidigt på morgonen då dom lägger sina ägg på natten och simmar tillbaka ut till havet på morgonen strax innan solen går upp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

……….

5 kommentarer till Green Turtle

 1. Petra skriver:

  Ljuset och magnetiska fält är teorierna. Så när de kläcks präglas de på ljuset och koordinaterna där. Sedan så lär ju vattenströmmarna och tillgången på föda ha en del med saken att göra :) Dude! (Från Hitta Nemo..) Det dröjer dessutom 15 år från det att de kläcks tills att de återvänder första gången för att para sig.

  • syib32 skriver:

   Naturen är fantastisk! Jag tror att det är få om någon som skulle lyckas segla hit med endast en kompas då ön är så liten minsta felberäkning gällande strömmar och avdrift gör att man seglar förbi ön men med en gammal hederlig sextant går det så klart även om nu GPS:en förenklar det hela enormt :)

 2. elina skriver:

  Härligt att du fått se detta. Det finns fördelar i att bli strandsatt.

 3. Torbjörn skriver:

  Åååååh, vad fina! Vilken fantastisk upplevelse Tommy! Och härligt att få dela den med dig. Fina bilder. Sköldpaddornas uttryck rymmer stor visdom … <3
  Hälsn./Malin &Tobbe

 4. Drane skriver:

  Ja, de ska ju inte vara för lätt- och nu fick du se din sköldpadda också!