Ankare

Kan inte säga att jag har någon större flyt när det gäller att ankra i Argentina (4 år sedan) förlorade jag ett bra ankare och sedan i Fakland förlorade jag två till så jag blev tvungen att införskaffa ett nytt. Det jag fick tag i var i största laget men jag tänkte att stort är bra och slog till inklusive 20 meter kätting. Nja så bra var inte det ankaret och med kättingen väger det mer än vad jag klarar av att ta upp så nu skulle jag behöva lite anabola eller några seriösa år till på gym då jag knappt kan få upp det.  Helt klart ligger på inköpslistan i framtiden ett ankarspel och 100 meter kätting.

Igår kom det in kraftigt svall från sydväst vilket fick ankaret att släppa något för att sedan fästa igen… stressande då jag inte har någon propeller så att jag kan flytta båten till en bättre plats. Svallet gjorde det även omöjligt att gå iland då sjön bröt över kajen som tur var höll ankaret men det kändes inte tryckt.

Idag kom jag iland och vänliga som dom är har kunde jag låna en av bojarna så nu ligger jag tryckt och kan sova lungt.

 

3 kommentarer till Ankare

  1. JW skriver:

    Skönt att kan du slappna av och börja på gymmet då! Detta måste betyda att du inte kommer hem på ett par år om du skall ha med dig ankaret utan spel. Ett värdefullt tips: Börja tälja dig ett par åror istället för propellern då får du snart upp kätting och ankare när du rott till Brasilien.

  2. elina skriver:

    Hm, ankarproblem och motorproblem och propellproblem … och vi som gnäller när fjärren till DVDn gav upp!

  3. Marie skriver:

    ”Inget flyt med att ankra”…? Nä, poängen med att ankra är väl att undvika för mycket flyt?