Nordan

Nu har det snart blåst nordligt i en vecka, inte den mest bekväma seglingen att segla rakt mot vinden ett evigt studsande och konstant 15-30 graders slagsida åt styrbord. Förhoppningsvis når jag inom 2-3 dagar SE Trade-vindarna (sydost) som blåser mer eller mindre konstant ända upp till ekvatorn. Klimatet blir allt varmare nu, 22 grader idag och varmare kommer det att bli för var dag jag närmar mig ekvatorn.

S 33 W 8 ca 1000 sjömil kvar till S:t Helena

2 Responses to Nordan

  1. Torbjörn skriver:

    Hoppas du har en behaglig madrass att sova mot slagsidan. Förmodar att den fysiska aktiviteten blir begränsad just nu. Inga hajar eller annat spännande tt rapportera om? Vad äter du?

  2. JW skriver:

    Ser att Jamestown på St Helena har en liten hamn med vågbrytare på nordvästsidan av ön och om vindarna är konstanta från sydost så kommer du att kunna lägga till som en kung där. Dessutom med ortens 1000 invånare finns det underlag för carneval Eriksson!! Verkar som du åter kommer att gästa en mkt spännande destination.