Stiltje

Även om väderleksrapporten har lovat 6-10 m/s Nordväst vilket skulle vara perfekt verkar det inte stämma då jag nästan inte har någon vind alls. Solen har i alla fall tittat fram då och då så nu är jag lite torrare. Med tempot som jag har just nu kommer den sista veckans segling till Tristan snarare ta två veckor. Problemet med propellern ser ut att lösa sig när jag kommer till Georgetown / Ascension Island; om allt går som det skall kommer jag få en ny när jag kommer dit. Tur i oturen är att jag inte är i något akut behov av propellern just nu även om det underlättar att kunna gå för motor när jag skall ankra i Tristan etc.

S 39,53 W 24,43, nu endast 600 sjömil till Tristan – om det bara kunde blåsa lite också.

6 kommentarer till Stiltje

 1. Torbjörn skriver:

  Du får passa på att njuta av vädret. En paraplydrink kanske och ett dopp i böljan den blå, glöm inte den obligatoriska kokosoljan :) Har du batteri så du klarar dig?

 2. elina skriver:

  Oroa dig inte för vinden – den kommer. Sov lite i stället.

 3. JW skriver:

  Posten i Goregetown håller propellern tills du anländer och det verkar finnas kompetent folk då det är både marin och flygbas. Njut av några wp och schyssta rullar fram tills dess.

 4. Herr Hovland skriver:

  Skönt att vågorna avtagit. Du får väl passa på att snygga till dig innan landstigning. Det bor ju bara 80 familjer så dom lär ju gå man ur huse för att inspektera vad havet sköljt upp. Varför inte ta tag i deras okonventionella webbsajt? http://www.tristandc.com/
  Tjejen som rattar sajten har dock en EDCL (European Computer Driving License) så du får väl knappast tillfälle att glänsa med dina fastlandskunskaper. Dessutom är hon gift…

  • elina skriver:

   Jag har också EDCL och kan nada. Försöker hålla mig flytande tills Tommy kommer hem igen. /Tommys mor.

 5. Marie skriver:

  Noterade att man undanber sig assistansbehövande besökare efter kl 15 på lördagar. Min matematik säger att det blir ett race mot klockan. :-)