Propeller

Efter ytterligare ett oväder inte riktigt med samma styrka som tidigare, men i Svea skulle vi kalla det storm och hålla oss hemma ser det lite bättre ut om än fortfarande blött då det regnar mest hela tiden. Dagen började med stiltje och då mina batterier är i stort urladdade tänkte jag att jag kunde puttra framåt några timmar för motor och samtidigt ladda batterierna. Efter ca 1 timme hände något; motorn började vibrera hysteriskt. Jag kunde inte finna något som satt löst så det blev till att hoppa i havet och kolla hur det stod till med propellern. Tur att jag har kommit en bit norr ut så vattnet var inte så kallt och kanske behövde jag ett bad då det var två veckor sedan jag senast duschade. Tyvärr fann jag en trasig propeller, bladet hade lossnat, så nu är den oanvändbar. Det är inte så lätt att reklamera propellern här ute på havet och än svårare att få en ny levererad. Möjligtvis kan jag få en levererad till Georgetown / Ascension Island vilket jag bör nå om ca 5 veckor. Vi får se hur det löser sig, jag har bett min vän Jesper att lös problemet så på ett eller annat sätt fixar det sig så småningom. Turen är verkligen inte på min sida just nu.

S 41 W 27 ca 700 sjömil till Tristan. Dom senaste dagarnas oväder har inte precis tagit mig närmare målet med någon större fart, så beräknade 22 dagar blir snarare 24 kanske 25 dagar till Tristan, 7-8 dagar kvar nu.

2 Responses to Propeller

 1. Marie skriver:

  Problemlösning på hög nivå har man hört talas om, men på låg och blöt nivå hör inte till vanligheterna, kanske. Vi får hoppas på både varmare och trevligare bad framöver.

 2. Drane skriver:

  Stackars dig! Skulle inte vilja vara där du är nu!
  Men du fixar väl det som allt annat hoppas vi!
  Tror nog du kommer iland nu får vi hoppas!
  Hang in there!