Seglat ifrån ovädret

Efter nästan en vecka med oväder tre stormar på rad varav storm nummer två var en riktig rysare har jag lyckats seglar ifrån ovädret. Dom senaste 2-3 dagarna har jag styrt mer eller mindre norrut i ett försök att segla ur ovädret vilket jag nu har lyckats med. Helt skadefri lyckades jag inte att hålla mig . P skadelistan finns en spräckt ruta, lanterna grön och röd funkar ej längre, en länspump har gjort sitt, inredningen sitter än mer löst än tidigare, släpgeneratorns ena propeller blad gick av och så fick jag elfel i motorn, vilket i för sig inte är stormens fel utan har med installationen att göra. Det mesta är fixat mer eller mindre,  elfelet i motorn tog ett tag att reda ut. Framförallt är det inte allt för lätt att mecka med 4-5 metersvågor som kastar en hit och dit, lite som befinna sig i en berg-och-dalbana dygnet runt.

S 40,19 W 29,07 800 sjömil kvar till Tristan

6 kommentarer till Seglat ifrån ovädret

 1. Malin Dannemann skriver:

  Det var en efterlängtad uppdatering Tommy! Vi är glada att höra ifrån dig. Hoppas att inte DU har några skador efter stormen och att du slipper såna där otäcka oväder framöver. Bon voyage!

 2. Marie skriver:

  Bra jobbat!

  Såvitt jag kan se kan man äta lunch på onsdagar i Tristan, så vill du slippa laga mat får du se till att anlända till dess, alltså. Vad gäller baren, Albatross Bar, öppnar den när kryssningsfartyg anländer, så det är bara att svida om till kaptensuniform och be att baren öppnas.

  http://www.tristandc.com/visitsadmin.php

 3. elina skriver:

  Reglerna för att komma in i hamnen och på land är rigorösa med en assa papper och förhandsbokning gäller men nu är du ju nästan i sjönöd så peka bara på fönstret och yla lite.

 4. Rudolf skriver:

  Bra jobbat Grabben!

  Vad skönt att höra att du klarade dig helskinnad ur detta. Vad bra att inredningen är lös då kan kreativiteten flöda och en ny lösning uppstå:)

  Hoppas du fick med dig mycket silvertejp, superlim, ståltråd etc de lär behövas.

  Antar att länspump står på önskelistan?

  /R

  PS. Här hemma är de influensa tider som råder och alla är mer eller mindre sjuka

 5. Drane skriver:

  Vad ska man säga? Den sista dåren är inte född!
  Nä, skönt att du lever! Ses i Scottland!

 6. Mats Norell skriver:

  Det måste varit en riktig pärs som är svår att föreställa sig. Jag är inte avundsjuk, trots att jag älskar att segla. Passa på att vila ut och laga båten innan du fortsätter som jag antar är upp efter Afrikas kust!
  /Mats