Storm

Efter flera dagar med hårt väder kom stormen till slut i full fart. 28 m/s var toppnoteringen och under flera timmar blåste det 20-25 m/s vilket skapade en sjö utan dess like 7-8 meters skräckinjagande brytande vågor kom rullande en efter en. Icebreaker fick sig en riktig omgång vatten trängde in överallt och allt löst eller nästan löst kastades runt omkring i båten. Det har lugnat ner sig nu och dagen har gått åt till att städa, laga och försöka torka det som går vilket behövs då dom närmaste 4 dagarna inte ser så lovande ut dom heller. Jag seglar rakt norr ut nu och borde på så sätt klara mig från att hamna mitt i nästa oväders centrum, hoppas jag.

S 43,10 W 32,20 mindre än halvvägs kvar till Tristan :)

3 kommentarer till Storm

  1. Marie skriver:

    De som vill mejla eller sms:a till Tommys satellittelefon kan få telefonnummer av mig. Mejla mig i så fall på marie.e at compaqnet.se. så skickar jag uppgifter. RING INTE, det är fruktansvärt dyrt. Hälsningar Marie, Tommys syster

  2. Torbjörn skriver:

    Bara att åka norrut mot lugnare väder. Breddgraderna är gynnsammare för extremt väder norrut. Tristas finns kvar, sköt om dig.

  3. Rudolf skriver:

    Som sagt, havet är inte att leka med! Kämpa på så ska du nog se att de går bra. Ha de bäst Rudolf