Så var det dags igen

Det är slut på söndagsseglandet nu dom arktiska vindarna har börjat visa sig. Tisdag blåste det 20-25 m/s och sjön blev efter ett tag riktigt stor; 4-5 meters vågor som sköljde över båten. Överallt där vatten kan tränga sig in gjorde det det så var det inte vått innan så är det det nu. Det har lugnat sig en aning nu och jag har kunnat torka något men i morgon torsdag skall det börja blåsa igen och om det vill sig blir sjön än större så jag får nog räkna med att vara blöt ett tag till.

Position 47 grader söder 36 grader väster, snart halvvägs till Tristan.

4 kommentarer till Så var det dags igen

 1. Marie skriver:

  Jag undrar…pratar vindarna engelska eller spanska i de där trakterna? Men numera klarar du väl spanskan fint, hursomhelst? Eller så har du åtminstone lärt dig några användbara uttryck på spanska som du kan kasta ur dig när vinden är alltför elak.

  ,

 2. Rudolf skriver:

  Låter som de är tufft. Funkar länspumpen?
  Hoppas du får sova något och njuta lite. Vad består matsedeln av förutom saltvatten?

 3. Torbjörn skriver:

  Tufft väder, men det fixar du! Kolla in vad som väntar en riktigt häftig ö: http://www.dn.se/resor/storbritannien/byn-mitt-i-varldshavet

 4. Drane skriver:

  Ja, de är väl bara att bita ihop och hoppas att det blir lugnare sista biten.
  Om du stannar där så lär du slippa tandläkaren i allafall, har jag hört!