Kappsegling med en val

Har snart varit ute i en vecka och har ca två veckor segling kvar till Tristan. Vinden har kommit i huvudsak från Nordost alternativt Nord märkligt nog då det brukar blåsa västliga vindar från Aantarktis i dessa trakter. Inte direkt optimala vindar men helt OK då det mestadels har blåst 5-7 m/s utan någon större sjö. Vindar som tagit mig med sakta mak framåt, mest västerut än så länge. Fåglar, delfiner och en nyfiken val som la sig bredvid mig inte mer än 5 meter från båten ett tag (också på väg till Tristan kanske?) har hållit mig sällskap.

3 Responses to Kappsegling med en val

  1. Torbjörn skriver:

    Spännande, förmodar att du fångat den på bild! Låter som att du har det rätt avkopplande med lugna vindar, misstänker att det blir en del filmtittande och läsande. Du får gärna lägga in koordinaterna vid varje uppdatering, det gör det enkelt att följa dig via google maps som tar koordinater. Ha det fortsatt bra och hoppas vindriktningen blir gynnsammare snart.

  2. elina skriver:

    Ja, lägg koordinaterna för jag ritar upp rutten på Google Earth.

  3. JW skriver:

    Skugga valen så får du en utomordentligt spännande seglats!