Blåsigt värre

Efter några rätt tuffa dagar blåste det upp än mer till slut var det 20-25 m/s och en sjö utan dess like. Att segla blev mer eller mindre hopplöst så jag kastade i sjöankaret (drivankare) sen var det bara att ta vågorna som dom kom. En väldigt blöt och gungig upplevelse och efter tag var sjön så stor så att den tidvis dränkte båten med vatten. Det har lugnat ner sig nu något och nu hissar jag segel igen och hoppas att jag kan avverka dom sista 150 sjömilen någorlunda smärtfritt (1-2 dagar).

3 Responses to Blåsigt värre

 1. Marie skriver:

  Detta inlägg kom till min mejl kl 21:20 nu ikväll onsdag. /Marie, Tommys syster

  • Torbjörn skriver:

   Tack för inlägg Marie, skönt att höra att han har planen klar och att han vet hur han hantar denna typ av väder. / Torbjörn

 2. elina skriver:

  http://passageweather.com/# är också en ganska bra tydlig vädersida.