Avfärden

I torsdags bar det äntligen av. Allt var klart båten stod färdig på rampen för sjösättning och dagen innan hade jag varit förbi sjöpolisen som sa att allt var ok för avfärd. Sjösättningen gick helt smärtfritt och motorn startade galant så det bar av ut ifrån hamnen i Rawson, men just när jag hade lämnat hamnen kom sjöpolisen farande och stoppade min avfärd. Tydligen fanns det mera papper att fylla i och dom ville att jag skulle åka tillbaka in till hamnen. Något som jag inte var sugen att göra då vattnet i hamnen var på väg ut och jag inte ville riskera att fastna åter i Rawson. Så jag satte mig på tvären och helt enkelt vägrade.

Efter en timme eller så lyckades dom att få tag i någon som pratade hjälpligt engelska och jag förklarade att dom var välkomna ut till båten. Efter ytterligare ca 1 timme så kom den engelsktalande till slut ut till båten och vi fixade till slut dom sista papprena så att jag kunde lämna Rawson.

2 Responses to Avfärden

  1. Marie skriver:

    Den där hamnen i Rawson kunde inte släppa dig utan ett litet avslutande drama. :-)

  2. Bamse skriver:

    Låter som en sann Tommy, Stå på dig.